• Type:
  • Genre:
  • Duration:
  • Average Rating:

Комбинацията от вино и храна може да спомогне за по-автентично и пълно запознаване с посещаваната дестинация, смята Пилар Родригес от Световната организация по туризъм

Комбинацията от вино и храна може да спомогне за по-автентично и пълно запознаване с посещаваната дестинация. Това каза Пилар Родригес, шеф-готвач и посланик на Световната организация по туризъм за гастрономически туризъм, която днес взе участие в пресконференция по повод началото на 9-ата Глобална конференция за винен туризъм на Световната организация по туризъм на ООН, която ще се проведе в Пловдив на 6 и 7 октомври.

Родригес каза, че за нея е чест да може да сподели натрупания през последните 20 години в Чили опит. За този период там са постигнали съществено развитие именно на винената индустрия. Имаме възможност да видим как, работейки с вино, можем да срещнем два свята и да развием също така и гастрономията, защото вярвам, че виното и храната вървят ръка за ръка, заяви тя.

Тя даде за пример как при посещението на дадено място, когато отпиете вино, се отварят всички сетива и това води до по-задълбочено изживяване на мястото. Това спомага не само за икономическо развитие, но и за социално изживяване и въздействие, посочи Родригес.

/ИЦ/

Previous Post

Танцово училище „Кукери“ събра любителите на фолклора в русенското село Бъзовец

Next Post

До вторник всички министерства са длъжни да докладват готовността си за реакция при бедствия и аварии, каза вицепремиерът Атанас Зафиров

Comments (0)

Scroll to top
Използваме "бисквитки", за да персонализираме съдържанието и рекламите, да предоставяме функции на социалните медии и да анализираме трафика си. Също така споделяме информация за използването на нашия сайт с нашите партньори в социалните медии, рекламата и анализа. View more
Приеми