• Type:
  • Genre:
  • Duration:
  • Average Rating:

Гимназията по туризъм в Ямбол представи първите биопродукти, отгледани в училищната оранжерия

Професионалната гимназията по туризъм „Алеко Константинов” в Ямбол представи на фейсбук страницата си първите биопродукти, отгледани в училищната оранжерия по повод днешния Световен ден на прехраната. Набраните свежи червени чушки, чери домати, цвекло и ароматни билки ще влязат в практическите занятия на учениците от специалност „Кетъринг”.

Сезонните зеленчуци, билки и подправки са отглеждани на принципа на регенеративното земеделие, като не са използвани торове. Целта на проекта е да се възпита отношение към екологично чистата храна и да се затвори цикъла от собствена био продукция, която да се ползва в учебния процес.

Екостопанството, наречено „Градината на вкусовете”, беше открито през юни т. г. в двора на гимназията в изградена за целта оранжерия. Инициативата се реализира с подкрепата на фондация „Павел Върбанов”. Намеренията на екипите на училището и на фондацията са стопанството да бъде разширено с градина с плодни дръвчета.

/ТС/

Previous Post

Съдът остави в ареста 19-годишния, който рани с въздушен пистолет петгодишно дете в Ямбол

Next Post

Близо 4000 еднократни помощи за ученици са отпуснати в област Ямбол през тази учебна година

Scroll to top
Използваме "бисквитки", за да персонализираме съдържанието и рекламите, да предоставяме функции на социалните медии и да анализираме трафика си. Също така споделяме информация за използването на нашия сайт с нашите партньори в социалните медии, рекламата и анализа. View more
Приеми