Комбинацията от вино и храна може да спомогне за по-автентично и пълно запознаване с посещаваната дестинация. Това каза Пилар Родригес, шеф-готвач и посланик на Световната организация по туризъм за гастрономически туризъм, която днес взе участие в пресконференция по повод началото на 9-ата Глобална конференция за винен туризъм на Световната организация по туризъм на ООН, която ще се проведе в Пловдив на 6 и 7 октомври.
Родригес каза, че за нея е чест да може да сподели натрупания през последните 20 години в Чили опит. За този период там са постигнали съществено развитие именно на винената индустрия. Имаме възможност да видим как, работейки с вино, можем да срещнем два свята и да развием също така и гастрономията, защото вярвам, че виното и храната вървят ръка за ръка, заяви тя.
Тя даде за пример как при посещението на дадено място, когато отпиете вино, се отварят всички сетива и това води до по-задълбочено изживяване на мястото. Това спомага не само за икономическо развитие, но и за социално изживяване и въздействие, посочи Родригес.
/ИЦ/
Последни коментари