• Type:
  • Genre:
  • Duration:
  • Average Rating:

Пиле с булгур по старозагорски приготви на площада пред Община Стара Загора готвачът Иван Звездев

В навечерието на Деня на Стара Загора – 5 октомври, на площада пред местната администрация известният готвач Иван Звездев приготви специална рецепта на пиле с булгур по старозагорски. В рецептата бяха включени 50 килограма пилешко месо, 15 килограма булгур, пет килограма шарени чушки, два килограма кромид лук, целина, червен пипер, домати и сол.

„Това количество ще стигне за между 300-500 порции в зависимост от черпака“, каза пред БТА готвачът. 

По време на представянето Звездев разкри тайната на рецептата пред събралите се старозагорци и гости на града като посочи, че той слага и малко риган.

След като гозбата беше готова, всеки имаше възможност да опита прясно приготвеното ястие.

Специална изненада за най-малките беше възможността сами да си направят бърза туршия от зелени домати, зеле и моркови, краставички и червени чушки. „Тя е готова само за ден и децата могат да си я вземат вкъщи и утре ще е готова“, каза Звездев.

Той пожела за празника градът да продължава да се развива и винаги на ухае на липа.

/МК/

Previous Post

Осем читалища от област Видин ще представят местните традиции по проекти, финансирани от Национален фонд „Култура“

Next Post

Проходът Петрохан е отворен за движение, съобщи областният управител на Монтана Калин Хайтов

Comments (0)

Scroll to top
Използваме "бисквитки", за да персонализираме съдържанието и рекламите, да предоставяме функции на социалните медии и да анализираме трафика си. Също така споделяме информация за използването на нашия сайт с нашите партньори в социалните медии, рекламата и анализа. View more
Приеми