В навечерието на Деня на Стара Загора – 5 октомври, на площада пред местната администрация известният готвач Иван Звездев приготви специална рецепта на пиле с булгур по старозагорски. В рецептата бяха включени 50 килограма пилешко месо, 15 килограма булгур, пет килограма шарени чушки, два килограма кромид лук, целина, червен пипер, домати и сол.
„Това количество ще стигне за между 300-500 порции в зависимост от черпака“, каза пред БТА готвачът.
По време на представянето Звездев разкри тайната на рецептата пред събралите се старозагорци и гости на града като посочи, че той слага и малко риган.
След като гозбата беше готова, всеки имаше възможност да опита прясно приготвеното ястие.
Специална изненада за най-малките беше възможността сами да си направят бърза туршия от зелени домати, зеле и моркови, краставички и червени чушки. „Тя е готова само за ден и децата могат да си я вземат вкъщи и утре ще е готова“, каза Звездев.
Той пожела за празника градът да продължава да се развива и винаги на ухае на липа.
/МК/
Последни коментари