• Type:
  • Genre:
  • Duration:
  • Average Rating:

Студенти и преподаватели от Висшето училище по агробизнес участваха в лятно училище на Европейския университетски алианс ИНВЕСТ в Сицилия

Студенти, преподаватели и специалисти от Висшето училище по агробизнес и развитие на регионите (ВУАРР) участваха в лятно училище на Европейския университетски алианс „Иновации за регионална устойчивост“ – ИНВЕСТ, проведено в Сицилия, съобщиха от висшето училище.

Училището бе организирано от Университета Милано-Бикока, Италия. Представителите на ВУАРР обсъждаха с производители на вино, сирене и зехтин ползите за здравето от средиземноморската диета, устойчивостта на околната среда и храните, земеделското и природно биологично разнообразие и иновации във функционалните храни. Училището даде вдъхновяваща възможност за международно обучение, културен обмен и размисъл за това как храната, устойчивостта и благополучието са свързани, посочиха от ВУАРР.

Съвсем хомогенно теоретическата част прелива в практическа и студенти от шест националности – България, Гърция, Франция, Словакия, Финландия и Италия, имаха възможност да се запознаят с особеностите на италианската кухня, коментира доц. д-р Александър Давчев, директор на Департамент за езиково обучение, специализации и квалификации на ВУАРР и треньор в училището. 

В рамките на пет дни студентите посетиха и разгледаха възможностите за производство на местна храна. След това пет отбора се състезаваха в това кой ще направи по-добра презентация за вино, спагети, зехтин, сирене и риба и скариди, а тимът на ВУАРР успява да стане най-добрият.

 „Много съм щастлива и благодарна за възможността да участвам в това уникално изживяване. Да се докоснеш до италианската култура и да споделиш опит и преживявания с хора от различни националности е безценно“, разказа Станислава Димитрова, студент на ВУАРР.

Участието на студентите на ВУАРР е финансирано по проект на Европейския университетски алианс ИНВЕСТ.

/МК/

Previous Post

„Прекрасна вечер с вас“ е посланието на „Концерти с кауза“ тази година

Next Post

Винарна „Загрей“ ще разшири асортимента си от бели сортове, като засади 85 декара Совиньон блан

Comments (0)

Scroll to top
Използваме "бисквитки", за да персонализираме съдържанието и рекламите, да предоставяме функции на социалните медии и да анализираме трафика си. Също така споделяме информация за използването на нашия сайт с нашите партньори в социалните медии, рекламата и анализа. View more
Приеми